Skip to main content

Ny bogføringslov og ældre versioner af Axapta og Dynamics AX

Folketinget vedtog den nye bogføringslov den 19. maj 2022. Loven indeholder bl.a. krav til digital opbevaring af alle bilag og krav til at en kopi af data opbevares hos 3. part.

Den 1. februar kom de første dele af vejledningen til bogføringsloven og her konstateres det at krav om digital bogføring indføres trin for trin og at de præcise datoer for virksomheders pligt til at benytte digital bogføring ikke kendes endnu. Erhvervsstyrelsen har dog meldt ud, at datoen for den første obligatoriske digitale registrering i et godkendt bogføringssystem er udsat til tidligst 1. juli 2024.

Der er dog ingen grund til panik selvom I anvender en ældre version af Axapta eller Dynamics AX. Ifølge de nye regler kategoriseres ældre versioner af Axapta / AX som et specialudviklet bogføringssystem, da det ikke længere er Microsoft men derimod Jer som kunde og os som konsulenter som vedligeholder økonomisystemet.

Erhvervsstyrelsen forventer at have en bekendtgørelse om kravene til specialudviklede systemer klar i løbet af 1. halvår 2023.

Vi er klar til at hjælpe og sikre at I overholder loven, men afventer at de nøjagtige regler, krav og frister bliver fastsat i den kommende bekendtgørelse.

Vores løsning dækker følgende versioner:  Axapta 2.5, Axapta 3.0, Dynamics AX 4.0, Dynamics AX 2009 og Dynamics AX 2012.

Har du spørgsmål eller ønsker at høre nærmere, er du velkommen til at kontakte Kim Nowak på +45 30929430.

Bogføringsvejledning hos Erhvervsstyrelsen

Digital bogføring udskudt

Har du brug for support?